Publicitate electorală | O echipă destoinică pentru Consiliul Local Făgăraș și un nou model de administrație 

Pe 9 iunie, făgărășenii au oportunitatea de a alege un nou model de administrație: organizată, eficientă, deschisă către cetățeni și către implicarea lor în gestionarea problemelor orașului. Pentru că o administrație nu poate împlini interesul și așteptările cetățenilor decât dacă lucrează împreună cu aceștia. 

Acesta e modelul de administrație pe care echipa Alianței Dreapta Unită îl propune făgărășenilor pentru următorii 4 ani. 

Viziunea noastră pentru Făgăraș este orientată spre viitor, cu multe proiecte și soluții pentru modernizare în toate cartierele orașului, cu o administrație transparentă, menită să lucreze exclusiv în favoarea făgărășenilor. Pentru că noi suntem convinși că făgărășenii merită mai mult. Ne dorim să dezvoltăm un oraș din care copiii noștri să nu mai plece.

 

Echipa Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local Făgăraș

Lista candidaților Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local Făgăraș este deschisă de Cosmin Poparad, care este și candidatul Alianței la Primăria municipiului Făgăraș, urmat de Cristina Paicu, actual consilier local, și de alți oameni cu competențe valoroase și experiență profesională bogată, dornici să contribuie la dezvoltarea orașului și la modernizarea administrației.

 

Cosmin Poparad este făgărășean, tatăl a doua fete, de 14 ani antreprenor în domeniul asigurărilor și fost consilier local timp de aproape două mandate. Consideră că este nevoie de o mult mai bună organizare a activității administrației, de un management mai eficient al proiectelor și de mai multă grijă la cum sunt cheltuiți banii făgărășenilor. Își propune să ducă la îndeplinire proiectele pe care le-a susținut de-a lungul anilor, pentru a putea oferi cetățenilor cât mai multe motive de a rămâne în Făgăraș. De asemenea, își propune să realizeze proiecte comune cu administrațiile învecinate, astfel încât întreaga zonă să profite din plin de noile oportunități pe care le va oferi deschiderea autostrăzii. 

Cristina Paicu este făgărășeancă, a absolvit Contabilitate și vorbește trei limbi străine. Este unul dintre cei mai implicați și activi consilieri locali și președinta Comisiei Juridice din Consiliul Local Făgăraș. În ultimii 4 ani a muncit foarte mult pentru ca Făgărașul să nu mai fie locul din care pleacă atât de mulți tineri pentru a căuta o viață mai bună în altă parte. Și dorește să continue această muncă și să ducă la îndeplinire proiectele pe care le-a propus. Proiectul ei de suflet este cel de amenajare în fiecare cartier al Făgărașului a câte unui loc de joacă modern, spațios, sigur și adaptat pentru persoane cu dizabilități, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să se joace în spații improprii sau printre mașini sau să parcurgă distanțe mari până la un loc de joacă.

Gheorghe Ciungara are 49 de ani, este căsătorit și tatăl a 2 copii.

M-am întors de curând în țară după mulți ani de muncă în străinătate. Mi-era dor de casă și aici îmi doresc să crească copiii mei. Din păcate, tot entuziasmul meu s-a izbit de foarte multe probleme: lipsa locurilor de muncă sau locuri de muncă prost plătite, oportunități scăzute de dezvoltare pentru firmele nou înființate, birocrație excesivă și taxe tot mai multe și mai mari impuse de guvernul PSD-PNL. Îmi este teamă acum că, atunci când vor crește, copiii mei vor lua și ei calea străinătății, așa cum am făcut și eu. Acesta este motivul pentru care am decis să fac pasul în politică și să mă zbat pentru viitorul copiilor noștri.

Îmi propun crearea unui departament în Primăria Făgăraș dedicat atragerii de investitori, creării de facilități pentru aceștia, astfel încât să generăm noi locuri de muncă. Diversificarea industriilor existente pe raza municipiului este esențială pentru ca economia locală să nu fie dependentă de o listă scurtă de industrii. 

O altă prioritate a mea în Consiliul Local va fi identificarea unor spații disponibile și achiziționarea de terenuri pentru a fi amenajate ca zone verzi, mai ales în cartierele deficitare la acest capitol, crearea de insule-grădină în toate cartierele, diminuarea suprafețelor betonate și asfaltate în favoarea suprafețelor verzi și ecologice. Nu în ultimul rând, voi milita pentru respect față de cetățean prin lucrări de calitate cu materiale de calitate.”

Ioan Păpară este economist cu specializare auditor financiar, expert contabil, a lucrat în control financiar și consideră ca are experiența necesară pentru a desfășura o activitate eficientă în folosul comunității.

Candidez la Consiliul Local pentru că știu că se poate lucra mai bine, mai eficient, astfel încât să avem transparență în administrarea bugetului, pentru ca cetățenii să fie informați în timp real despre modul în care sunt cheltuiți banii publici și să-și poată exprima opțiunea privind prioritățile de alocare a fondurilor publice. Îmi doresc să folosim banul public cu folos, să mărim suprafața spațiilor verzi, să protejăm mediul asigurând infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile pe care le putem valorifica ulterior.

Daniela Grapă candidează la Consiliul Local deoarece crede că orașul “elvețian” în care s-a transformat Făgărașul nu este decât o minciună. A participat personal la dezbateri publice organizate de primărie, dar părerile oamenilor au fost ignorate, iar multe dintre deciziile actualei administrații afectează viețile făgărășenilor într-un mod negativ.

Îmi doresc un oraș verde și frumos pentru copiii și nepoții noștri. Alături de colegii din Alianța Dreapta Unită am construit un plan pentru a face lucruri bune pentru făgărășeni, fără a îndatora generațiile viitoare. Vă îndemn pe toți ca pe 9 iunie să mergeți la vot și să acordați încrederea dumneavoastră celor care va reprezintă mai bine și cu care aveți idei și aspirații comune.”

Camelia Bica este cadru didactic și consideră că fiecare copil din Făgăraș are dreptul la educație de calitate și la instituții de învățământ sigure.

Ne asumăm angajamentul de a repune educația în centrul priorităților administrației locale. Ne dorim modernizarea tuturor școlilor din Făgăraș și masă caldă în școli prin dezvoltarea la nivel local a unei unități de producție și furnizare a mesei calde în instituțiile de învățământ subordonate, cu materie primă provenită de la producători locali. Această inițiativă contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare, la reducerea absenteismului și la promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor.

 

Pe 9 iunie, faceți o alegere informată și alegeți oamenii care credeți că vă vor reprezenta cel mai bine interesele.

 

 

 

 


Material realizat și comandat de USR Brașov. Cod mandatar financiar: 21240009.

 

Publicat de S.C. Promovare Media Star S.R.L.


Apreciază
Distribuie