Purtarea măștii de protecție, obligatorie în anumite spații publice deschise din județul Brașov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat marți, 18 mai, Hotărârea nr. 140/2021, privind zonele în care este obligatorie purtarea măștii de protecție pe raza județului Brașov.

Hotărârea  C.J.S.U Brașov prevede următoarele:

Art.1 Este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, precum și în spațiile publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, stații pentru transportul în comun.

Art.2 Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

TMF Copy Center
Monumente funerare
Amanet King Onix
Bikeathon
Art.3 Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate zonele prevăzute în anexa nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov au obligația informării populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse în prezenta hotărâre.
Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării și respectării acestora.

Anexa nr.1 la Hotărârea nr.140/18.05.2021 a C.J.S.U. Brașov cuprinde zonele cu potențial de aglomerare, unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, suplimentar față de cele instituite prin actele normative de la nivel central:

1. MUNICIPIUL BRAȘOV
Strada Republicii
Piața Sfatului
Strada Apollonia Hirscher
Strada Mureșenilor
Strada Michael Weiss
Piața George Enescu
Grădina Zoologică (zona caselor de marcat)
2. ORAȘUL RÂȘNOV
Parcarea Valea Cetății, DN 1E (Râșnov-Poiana Brașov)
3. COMUNA BRAN
Piața I.G. Stoian/aleea de acces la Castelul Bran
Piața Târgului Bran (numai în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni)
4. COMUNA MĂIERUȘ
Zona dispensarului uman și a punctelor farmaceutice
5. COMUNA VAMA BUZĂULUI
Rezervația Valea Zimbrilor (zona parcare)


Apreciază
Distribuie