Raed Arafat, la inaugurarea poligonului din Făgăraș

ursa foto: agerpres.ro

Raed Arafat ar putea fi prezent la Făgăraș, duminică, la inaugurarea unui poligon unic în țară.

UPDATE

Este oficial, va participa la festivitatea de duminică. O informare a fost transmisă, vineri, în jurul orei 17.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Confirmarea vine de la însuși secretarul de stat al MAI, pentru Bună Ziua Făgăraș. „Încerc să ajung, dar nu promit. Dacă nu va interveni nimic voi da curs invitației, dar un răspuns sigur o să dau mâine”, ne-a declarat Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

La eveniment vor mai participa reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, consilieri județeni și reprezentanți ai autorităților locale.

Monumente funerare
Proaspat Alb
JTTI
Florian Shaorma
Amanet King Onix

În cadrul Detașamentului de Pompieri din Făgăraș va fi inaugurat un poligon pentru pregătirea cadrelor, unic în România, iar la nivel mondial mai există doar 11 asemenea amplasamente de antrenament.

Aici vor fi studiate incendiile în timp real și se va stabili tactica de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea acestora. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dotat poligonul cu două containere speciale în care vor fi făcute simulări în cazul unor fenomene termice extreme.

Tot duminică, salvatorii făgărășeni vor aniversa 40 de ani de când a fost înființată unitatea în care activează în prezent. Înainte de cel din cartierul Combinat, salvatorii au mai avut sediul pe strada Dr. Ioan Șenchea – actuala autogară Transbus Codreanu.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie