Reguli noi de circulație, la presiunea făgărășenilor

Regulile de circulație se schimbă din nou în Făgăraș, după ce ultimele modificări au nemulțumit zeci de locuitori.

Pe strada Vasile Alecsandri se va putea circula din nou pe două sensuri, în curând. Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Sucaciu în ședința de ieri a Consiliului Local.

„Am avut ultima discuție cu cetățenii din cartierul Vasile Alecsandri și cei de pe Iazul Morii. Am pornit deja o procedură de a reglementa și perfecționa fluidizare (traficului – n.r.) din acea zonă. Impreună cu Poliția Municipală am convenit să nu mai mergem pe benzile standard de 3,5 metri. Am găsit soluția ca pe Vasile Alecsandri să lasăm două benzi și să avem, pe o parte a străzii, locuri de parcare”, a declarat primarul.

Gheorghe Sucaciu a anunțat noile modificări după ce consilierul PNL Alexandru Mazilu le-a cerut colegilor să apeleze la primar pentru a căuta alte soluții.

Salco

„Știu că s-au organizat ședințe publice. Lumea nu vine pentru că e ocupată, mă rog, găsește motive, dar nemulțumirile sunt. Vă rog să interveniți la domnul primar să găsească modalități mai bune. Dânsul încearcă prin ședințele publice, dar dacă lumea nu vine asta este. Să ne consulte pe noi și să găsim soluțiile optime ca să fluidizăm circulația pe toate străzile orașului”, a spus Mazilu. 

Sensurile de mers pe șoselele din municipiu au fost schimbate de mai multe ori în ultimele luni. Primăria vrea să fluidizeze traficul și să creeze locuri de parcare, în același timp. Numai că ultima dată când au fost instituite sensuri unice, făgărășenii s-au revoltat și au inițiat o petiție pentru anularea modificărilor.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie