Revelion la 1.400 metri altitudine

Aflată la 1.400 de metri altitudine, pe una dintre cele mai frumoase văi ale Munţilor Făgăraş, la Cabana Sâmbăta ne cam gândim doar vara. Atunci când echipaţi cu un rucsac în spate şi ceva merinde de drum, urcăm pentru o zi sau pentru mai multe, la cabanierul Nae Zdrăilă, cel care face pe gazda la cabană începând din 2011.

Iată că unii s-au gândit şi iarna la cabană şi nu în orice moment al sezonuluiu, ci chiar de Revelion. Cel puţin 20 de persoane, toţi români, sunt dispuse să petreacă noaptea dintre ani în creierii munţilor.

„În fiecare an organizăm Revelionul la cabană. Pentru anul acesta am făcut un pachet de 250 de lei de persoană, care include 3 nopţi de cazare, o masă festivă în noaptea de Revelion şi o altă masă a doua zi. Până acum s-au înscris câţiva bucureşteni şi câteva persoane din zona Mediaş. Sunt cam 20 de rezervări, dar cred că până de Revelion va mai creşte numărul”, ne-a spus prin telefon, tocmai de la cabană, cabanierul Zdrăilă.

Dacă vă-ntrebaţi ce servesc în noaptea dintre ani turiştii, pe care drumurile îi portă în inima iernii până pe Valea Sâmbetei, trebuie să ştiţi că meniul cuprinde o gustare, friptură, sarmale, bere, vin, şampanie, cafea şi prăjituri. A doua zi oamenii primesc ciorbă la masă.

Florian Shaorma
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Monumente funerare

Revelionul din 2012 a umplut cabana Sâmbăta până la refuz. Are 51 de locuri în camere cu mai multe paturi, încălzite cu sobe pe lemne. Electricitatea este înlocuită cu un generator pe benzină sau cu lumănări. Preţurile de la Sâmbăta sunt infim mai mici decât cele practicate de Revelion la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea… unde mai pui că oamenii au sobă în cameră şi nu pat de gheaţă!

Şi pentru Crăciun se fac rezevări pe Valea Sâmbetei, însă în această zi nu se serveşte o cină festivă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie