Revoltător! Poiana Narciselor, călcată de hoți

foto: FB/Neotour Brașov

Imagini revoltătoare surprinse în Rezervaţia Naturală Poiana Narciselor din Vad.

Sute de flori au fost smulse de oameni care au ignorat legea ce interzice acest lucru în aria naturală protejată. Au fost prinși în flagrant cu doar câteva zile înainte de Festivalul Narciselor care va avea loc aici.

Când și-au dat seama că sunt fotografiați, hoții au aruncat buchetele pe malul râului, în încercarea de a scăpa. Însă, martorii au depus plângere la Poliție, iar făptașii riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Imaginile arată cum Rezervația Naturală este distrusă și de oile ciobanilor care le-ar lăsa să pască în rezervație.

Festivalul Narciselor va avea loc la Vad pe 12 mai, anul acesta. Autoritățile locale au decis să organizeze evenimentul mai repede, după ce anul trecut s-au trezit că nu mai sunt flori.

Copy Center TMF
Salco
Bikeathon 2020
Bilka
Octano

Invitatul special este interpretul de muzică populară Ionuț Fulea, dar pe scenă vor urca și artiști din Țara Făgărașului. Pe lângă spectacolul artistic, anul acesta vor fi organizate un târg cu produse tradiționale și un atelier de creație pentru copii și meșteșugari.

Asta după ce evenimentul a fost inclus de Asociația PROCULT Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia, într-un proiect european cu fonduri nerambursabile.

Membrii asociației pregătesc trasee tematice pentru turiștii care vor ajunge în Poiana Narciselor, în încercarea de a promova potențialului turistic al zonei. Aceștia speră și într-o creștere a numărului de turiști.


Apreciază
Distribuie