Rezultate CSM la Campionatul Naţional de Judo de copii U14

O tânără de 14 ani din Făgăraş face parte din echipa feminină de judo la copii U 14, care a câştigat titlul de campioană naţională. Membrii echipei vor deţine această poziţie vreme de un an până la organizarea următoarelor campionate naţionale din vara lui 2015.

În perioada 14-15 iunie la Bacău a avut loc finala Campionatului Naţional de judo la copii U 14. Sâmbătă, în 14 iunie, s-a disputat finala la individual, iar duminică, în 15 iunie, a avut loc finala pe echipe.

Au participat în jur de 400 de sportivi din toată ţara de la fiecare categorie de greutate. Este vorba de primii patru judokani clasaţi pe cele 8 euroregiuni în care s-au disputat competiţiile de judo.

Printre participanţii la campionatul din Moldova s-au numărat şi doi făgărăşeni legitimaţi de la CSM şi antrenaţi de instructorul Dragoş Ioan Vichente: Alexandru Pipirig şi Ioana Căian.

Prima zi a competiţiilor, cea la individual, s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru elevii lui Dragoş. ,,Alexandru Pipirig, care a concurat la categoria 60 kg, a câştigat primele două meciuri, l-a pierdut pe al treilea şi nu a mai fost tras în recalificări. La feminin, Ioana Căian, care a concurat la categoria 48 kg, a pierdut primul tur şi nu s-a mai recalificat”, a spus antrenorul după prima zi a concursului.

Narin
Cabinet ORL
Demgy
Amanet King Onix
Leloland
Florian Shaorma

În cea de-a doua zi, pe echipe, ghinionul a fost înlocuit cu succesul. ,,Echipa feminină a euroregiunii nr. 7, din care face parte şi făgărăşeanca Ioana Căian, a câştigat medalia de aur şi titlul de campioană naţională. Fetele vor avea acest statut un an de acum înainte. La masculin, echipa euroregiunii noastre a obţinut locul III şi medalia de bronz, însă Alexandru Pipirig de la CSM nu a făcut parte din această echipă”, a precizat instructorul Dragoş după ce-a de-a doua zi de lupte.

Competiţii de judo nu se vor mai organiza în următoarele patru luni la nivelul ţării. Până la începutul lunii octombrie acest sport este în vacanţă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie