Roboți pentru sterilizarea secțiilor din Spitalul Făgăraș, de 1,8 milioane de lei

Spitalul municipal Făgăraș va fi dotat anul acesta cu doi roboți cu ultraviolete pentru sterilizarea încăperilor, cu o eficacitate de 98%.

Este promisiunea făcută de ministrul Sănătății Sorina Pintea, ieri, la Brașov, în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu conducerile spitalelor din județ.

Aceștia ar fi fost achiziționați deja și vor ajunge la Făgăraș în baza unui Acord Cadru încheiat anul trecut de unitatea medicală cu Ministerul Sănătății. O investiție de 1.788.000 de lei la care Primăria Făgăraș va trebui să contribuie cu 10% din valoarea totală, fiind ordonatotul principal de credite al spitalului.

Pintea a transmis că finanțarea a fost semnată anul acesta, potrivit Persidei Țâmboiu, managerul Spitalului Municipal, prezentă la discuțiile de ieri.

Demgy
Proaspat Alb
curatare tapiterie
Mobila SH
Amanet King Onix

„Ei (reprentanții Ministerului Sănătății – n.r.) ne-au comunicat că este finalizată licitația pentru 4-5 astfel de roboți.  Știți că există acele infecții nosocomiale în spitale care sunt probleme majore vizavi de siguranța pacientului. Acești roboți efectiv îi duci în încăperea în care se dorește sterilizarea și sterilizează absolut tot: aer, mobilier, lenjerie. Acest lucru se face permanent, dar este mult mai dificil. Acești doi roboți folosesc un sistem care transmite substanța care distruge microorganismele prin aer, fiind garantată siguranța în proporție de 98%”, ne-a declarat Persida Țâmboiu.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie