Romarm: Da, va fi construită o fabrică de nitroceluloză la Făgăraș

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Fabrica de Pulberi Făgăraş

EXCLUSIVDirectorul general al Companiei Naționale Romarm SA, Claudiu Cucu, confirmă construirea unei noi fabrici de nitroceluloză în zona municipiului nostru și vine cu precizări în privința planurilor, la solicitarea Bună Ziua Făgăraș.

Statul vrea să revitalizeze producția militară și civilă de pulberi și explozivi, cu ajutorul fabricilor din Țara Făgărașului. În acest sens au avut loc deja întâlniri și discuții cu reprezentanții Ministerului Economiei.

„Relansarea producției la filialele Pirochim Victoria și Fabrica de Pulberi din Făgăraș este necesară din cauza cantității mari de pulberi pe care o importă compania pentru a produce diferite tipuri de muniții. Dependența de importuri este o vulnerabilitate pentru România”, susține Claudiu Cucu.

Brutaria Dragus
Liceul Senchea
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Firma servicii renovare

În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că, în proximitatea celor două din Victoria și Făgăraș, este necesară construirea unei noi fabrici de nitroceluloză. Directorul Romarm confirmă astfel afirmațiile făcute în ianuarie de ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, la un post de televiziune. Ministrul anunța atunci construirea în Țara Făgărașului a celei mai moderne fabrici de nitroceluloză din Europa. Planurile oficialilor pentru realizarea ei se întind pe doi ani și jumătate.

Sumele necesare pentru investiții, numărul locurilor de muncă ce vor fi create și amplasarea noi fabrici vor fi stabilite după finalizarea studiilor de fezabilitate, care încă nu au fost demarate.


Apreciază
Distribuie