Rromii, în vizorul Fundaţiei Soros

Proiecte pentru comunităţile de rromi din zona Făgăraşului! Fundația Soros, prin proiectul MERI încearcă să atragă câți mai mulți reprezentanți ai primăriilor din România, pentru incluziunea socială a rromilor. DSCN3333

La inițiativa conilierului local Iancu Boieriu şi a preşedintelui Asociaţiei Rromilor filiala Făgăraş, Ionuţ Androne, reprezentanții Fundației Soros au organizat o primă întâlnire în oraşul nostru care a avut loc ieri la un restaurant din municiupiu. Colaborarea Făgărașului cu Fundația Soros va atrage numai beneficii pentru rromii de aici: case, drumuri noi sau școlarizare în domeniul medical.

Programul de burse numit „Medici rromi”, implementat în mai multe localităţi din ţară de către Agenţia Active Watch, a fost prezentat ca un exemplu de bune practici. Consilierul local Iancu Boieriu spune că această colaborare a Făgărașului cu Fundația Soros este încă la început, iar reprezentanții comunității rrome din municipiul nostru, dar și cei ai Primăriei Făgăraș speră ca, primele rezultate ale parteneriatului să se vadă cât mai curând, prin îmbunătățirea condițiilor de viață a rromilor din Făgăraș.

Spalatoria GPC
Amanet King Onix
JTTI
Proaspat Alb
Demgy

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie