Rugă pentru cei bolnavi

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului s-a rugat, ieri, la Făgăraş, pentru sănătatea bolnavilor aflați în spitale și în alte centre de îngrijire.

PS Ilarion a participat la slujba religioasă săvârșită cu prilejul hramului bisericii „Sf. Doctori fără de arginți”, lăcașul de cult care se află în curtea Spitalului Municipal Făgăraș.

Printre altele, ierarhul a subliniat rolul important al duhovnicilor care slujesc în bisericile construite pe lângă spitale și care aduc mângâiere și liniște sufletească persoanelor suferinde.

„Ne rugăm pentru sănătatea și mângâierea oamenilor care ajung pe un pat de spital. Dar ne rugăm și pentru medici, asistenți sau infirmieri, oameni care fac tot ce pot pentru îngrijirea celor bolnavi. Să știți că Dumnezeu lucrează prin oameni. Știința a evoluat. Medicii își folosesc cunoștințele și iscusința, dar prin ei lucrează Dumnezeu”, a spus PS Ilarion, în fața credincioșilor și a preoților prezenți.

După cum este obiceiul, la o sărbătoare a hramului, la finalul ceremonialului religios, credincioșii și preoții au înconjurat lăcașul de cult.

Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Moveos
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Agromar

Potrivit crestin-ortodox.ro,  Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian împreună cu mama lor, Teodota, erau din Asia Mică. Tatăl lor care era necredincios a murit când ei erau încă copii. Mama i-a crescut în evlavia creştină.

Prin exemplul vieţii ei şi prin citirea cărţilor sfinte, Sf. Teodota a păstrat puritatea vieţii copiilor ei prin respectarea poruncilor lui Dumnezeu, ajutându-i să devină bărbaţi virtuoşi şi drepţi. Educaţi şi formaţi ca doctori, ei au primit în dar harul vindecării trupurilor şi sufletelor bolnave prin puterea rugăciunii.

Din iubire curată faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni, ei nu luau niciodată plată pentru serviciile lor, respectând porunca lui Iisus: „în dar ați luat, în dar să dați…”

Faima Sf. Cosma şi Damian s-a răspândit în toată regiunea şi oamenii i-au numit doctori fără de arginţi.

Sfintele trupuri ale doctorilor fără arginţi au fost îngropate împreună în Thereman (Mesopotamia). După moartea lor, s-au înfăptuit multe minuni.


Apreciază
Distribuie