Ruine de milioane de euro

Patru milioane şi jumătate de euro este valoarea comună a activelor care sunt scoase la vânzare de lichidatorul judiciar al unora dintre cele mai mari uzine făgărăşene: Uzina de Produse Speciale, Upruc Serv şi Nitramonia.

Dacă, ipotetic, s-ar obţine aceste venituri din înstrăinarea imobilelor, banii ar ajunge în mâinile creditorilor acestor societăţi. În fapt, şansele sunt aproape nule. Terenurile sunt contaminate, iar clădirile sunt ruine.

Deşi preţurile activelor au tot fost micşorate faţă de pretenţiile iniţiale, lichidatorul Info Dip Insolvency SPRL din Braşov nu găseşte niciun investitor – român sau străin – dornic să-şi înceapă vreo afacere pe ruinele fostei industrii ale Făgăraşului.

Vânzarea în bloc a activelor de la Upruc Serv se face contra sumei de 170.000 de euro. 2,9 milioane de euro costă toate terenurile şi clădirile care aparţin de UPS, în vreme ce activele Nitramoniei se vând în bloc contra sumei de 1,46 de milioane de euro. Toate activele pot fi vândute şi individual.

UPS - poligonul Dejani

Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Proaspat Alb
Agromar
Firma servicii renovare

Cu câţiva ani în urmă, în opinia firmei specializate în lichidări şi reorganizări, activele societăţilor ar fi însumat peste 10 milioane de euro, dacă s-ar fi vândut în bloc pe fiecare companie în parte.

Poza 1: activ UPRUC SERV

Poza 2: activ UPS – poligon Dejani

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie