S-a decis! Mașinile nu mai trec ușor de ITP

sursa foto: transcomsibiu.ro

Mașinile nu vor mai trece la fel de ușor de inspecția tehnică periodică (ITP), potrivit unui proiect de lege care a primit astăzi votul decisiv al deputaților.

Autovehiculele vor putea trece de inspecție doar cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile. Totodată, actul normativ prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, anunță avocatnet.ro.

Șoferii care merg cu mașinile pentru efectuarea ITP-ului vor fi informați despre deficiențele ce trebuie remediate. Totodată, prevederile propuse includ și definiții pentru cele trei categorii de defecte, astfel:

Monumente funerare
Firma servicii renovare
JTTI
PSD - alegeri locale 2024
Florian Shaorma
Proaspat Alb
curatare tapiterie
  • deficiențe minore: deficiențele care n-au un efect semnificativ asupra siguranței vehiculului sau impact asupra mediului și alte neconformități minore;
  • deficiențe majore: deficiențele susceptibile să compromită siguranța vehiculului, să aibă impact asupra mediului sau să-i pună în pericol pe ceilalți participanți la trafic și alte neconformități mai importante;
  • deficiențe periculoase: deficiențele care constituie un risc direct și imediat la adresa siguranței rutiere sau care au impact asupra mediului.

Documentul a trecut în septembrie de Senat, iar astăzi a primit și votul decisiv al Camerei Deputaților. Mai trebuie doar promulgat printr-un decret al președintelui României și apoi să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.


Apreciază
Distribuie