S-a lansat licitaţia pentru centura Făgăraşului… care nu se întâlneşte niciodată cu autostrada

A fost lansată licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate a centurii ocolitoare a Făgăraşului. Valoarea estimată a acestei lucrări este de 471.774 lei fără TVA, iar termenul de elaborare a SF-ului este de patru luni şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Postarea licitaţiei pe SEAP a avut loc la data de 5 mai. Este vorba de centura nordică a municipiului, adică drumul tehnologic de pământ de pe digul Oltului, în lungime de 5,93 km. Pe această centură se va intra de la km 232 de pe DN1 şi se iese tot pe DN1 la km 236.

Centura va avea două benzi de mers, partea strict carosabilă va fi de 6 metri lăţime, iar drumul va trece peste două poduri, dintre care unul este peste Berivoi.

Interesant este că această centură nu are nicio treabă cu autostrada Sibiu-Braşov şi va fi practic a doua variantă de ocolire a oraşului după autostradă. Autostrada care vine de la Sibiu trece prin sudul Făgăraşului şi nu se intersectează niciodată cu ocolitoarea (foto).

Demgy - locuri de munca
Monumente funerare
La Turcu
Proaspat Alb
JTTI

Autostrada merge în paralel cu Voila şi Dridif, la o distanţă considerabilă, iar în drept cu Becleanul se îndepăretază şi mai mult de DN1, înspre munte. Ocoleşte inclusiv Hurezul şi Râuşorul şi se interesectează cu Drumul Naţional între Mândra şi Făgăraş.

Mai multe informaţii puteţi citi în variantă tipărită a ziarului ,,Bună Ziua Făgăraş” de marţi, 19 mai.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie