S-a redeschis Transfăgărășanul

Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan s-a redeschis miercuri dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule.

Traficul este permis doar pe timpul zilei, iar CNAIR le recomandă şoferilor să circule cu atenţie, întrucât a crescut numărul urşilor care uneori stau chiar pe şosea.

„Miercuri, 21.06.2023, începând cu ora 08:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până cănd vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie, mai ales că „anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă”, se arată în anunțul CNAIR.

Second hand & outlet
Amanet King Onix
Fantanita Craiesei
JTTI
Florian Shaorma
Monumente funerare
Proaspat Alb
Cabinet ORL

„Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercaţi să hrăniţi urşii, chiar dacă vă aflaţi în autovehicol şi să nu faceţi gesturi care ar putea să declanşeze reacţii agresive ale acestora”, a menţionat sursa citată.

Recent, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunţa că va fi făcut un studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluţii tehnice pentru menţinerea DN 7C – Transfăgărăşanul deschis pentru circulaţie, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.


Apreciază
Distribuie