S-a semnat contractul colectiv de muncă la UPRUC CTR

Sindicatul Liber Nitramonia-Rompiro şi conducerea societăţii UPRUC CTR au renegociat contractul colectiv de muncă. A fost semnat un nou contract pentru cei 300 de salariaţi, care a intrat în vigoare la 1 mai 2015 şi va fi valabil pentru următorii doi ani de zile.

Punctul cel mai important al contractului, salarizarea, va fi negociat abia în iunie. Salarizarea se negociază anual la UPRUC CTR, iar anul se împlineşte în luna iunie, astfel încât acest aspect se va discuta abia luna viitoare.

Liderul sindical Lucian Cupu spune că în fiecare an în această fabrică s-au înregistrat majorări salariale. Spre exemplu, anul trecut angajaţii au primit câte 50 de lei în plus la salariu, iar 10% din ei au fost promovaţi în luna septembrie, ceea ce le-a adus 100 de lei în plus ca şi venituri.

Cel mai probabil şi anul acesta în iunie negocierea se va finaliza cu o majorare pentru oameni, o medie între ceea ce cere Sindicatul şi ceea ce acceptă fabrica.

Sumi Agro - Mospilan
JTTI
Florian Shaorma
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet

Cât priveşte noul contract colectiv, acesta a păstrat în mare parte prevederile din vechea convenţie, cu câteva excepţii, printre care aceea că salariaţii vor primi bani în loc de antidotul alimentar ce consta în mezeluri, pâine şi lapte.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie