S-au semnat toate contractele pentru construcția secţiunii de autostradă dintre Sibiu şi Făgăraş

sursa foto: stickpng.com

Secţiunea de autostradă A13 dintre Sibiu şi Făgăraş are semnate contractele pentru construcţia tuturor celor patru loturi, a anunțat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Corculația ar trebui deschisă în anul 2028.

„În ceea ce priveşte A13, secţiunea de autostradă dintre Sibiu şi Făgăraş (68,5 km) are semnate contractele pentru construcţia tuturor celor 4 loturi. Proiectarea a început deja iar în anul 2028 trebuie finalizată execuţia şi deschisă circulaţia pe toate cele 4 loturi şi pe drumul de legătură cu DN1. Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcţiei secţiunii A13 dintre Făgăraş şi Braşov (50,2 km) a intrat în faza studiilor de teren. Contractul prevede inclusiv elaborarea PT şi trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an (2024). Ulterior vom lansa în licitaţie direct contractul pentru execuţia lucrărilor”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că pentru secţiunea Braşov-Bacău (A13), contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate se află în faza finală de evaluare a ofertelor, estimând că în luna aprilie va avea un rezultat al procedurii de achiziţie publică.

În ceea ce priveşte „Sstudiul de Fezabilitate pentru construcţia celor 5 km ai secţiunii Codlea – Cristian (parte a autostrăzii Ploieşti-Braşov), Pistol a precizat că acesta a fost avizat în CTE CNAIR, urmând ca indicatorii tehnico economici să fie aprobaţi prin Hotărâre de Guvern. Restul secţiunii de autostradă, de la Râşnov la Ploieşti, se află în faza elaborării Studiului de Fezabilitate. Contractul pentru reabilitarea celor aproximativ 8,5 km ai DN73F (între Moeciu de Jos, Cheia şi Moeciu de Sus) are termen de finalizare în luna noiembrie a anului 2025. Însă antreprenorul este foarte bine mobilizat în şantier şi a dat asigurări că poate finaliza lucrările mult mai repede. Am luat decizia reabilitării acestui sector de drum naţional ca urmarea a numeroaselor solicitări primite”, a mai scris Pistol pe Facebook.


Apreciază
Distribuie