Sală de operații din Spitalul Făgăraș, modernizată cu implicarea comunității

O sală de operații a Secției de Chirurgie din Spitalul municipal Făgăraș a fost modernizată de autoritățile locale, sprijinite și de comunitatea care va beneficia de noua apartură.

Încăperea reabilitată a fost dotată cu un flux laminar și un artroscop, în urma unei investiții de 200.000 de euro din fonduri proprii, donații și sponsorizări. Fluxul laminar este obligatoriu pentru procedurile de endoprotezare. Acesta este un sistem pentru ventilare care asigură calitatea aerului, pentru evitarea infecțiilor în timpul operațiilor. Fluxul vine și în sprijinul chirurgilor ortopezi care își desfășoară activitatea aici, capabili să efectueze intervenții complexe.

Peste 5.000 de lei din această sumă au fost donați de făgărășenii inimoși, după ce actualul manager al Spitalului Municipal, Persida Țâmboiu, le-a cerut sprijinul prin proiectul înscris la Cercul de donatori. „Generozitatea dăruiește sănătate” a fost inițiat și susținut în cadrul evenimentului organizat în 2017.

Salco
Future Sound

„Ne bucurăm că în cadrul evenimentului organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului s-a demarat acest proiect și că oamenii au putut contribui cu o mică parte din suma necesară pentru achiziția fluxului laminar. Proiectul a fost inițiat și susținut de doamna Persida Țâmboiu în cadrul Cercului de donatori, iar persoanele prezente au donat suma de 5.150 de lei”, ne-a declarat Oana Mitea, directorul ONG.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie