Salarizarea mai trebuie discutată din noul contract colectiv

Lucian Cupu - liderul Sindicatului Nitramonia - Rompiro

Lucian Cupu - liderul Sindicatului Nitramonia - Rompiro

Din noul contract de la Fabrica de Pulberi mai trebuie discutată doar salarizarea. Contractul colectiv de muncă a fost refăcut în totalitate, întrucât era perimat. Convenţia a fost încheiată în anul 2007 pentru o perioadă de 3 ani, apoi a fost tot prelungită în fiecare an, însă nu mai corespundea legislaţiei muncii, care s-a modificat în anul 2011.

liderul sindical Lucian Cupu
liderul sindical Lucian Cupu

Odată cu renegocierea lui, sindicatul şi conducerea Fabricii au trebuit să-l aducă la zi prin modificarea sa integrală. Cel mai important aspect însă nu a fost bătut în cuie, cel legat de bani. Se preconizează că în circa o săptămână vor fi puse la punct şi aceste chestiuni.

„Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce înseamnă finalizarea contractului. Vă pot spune că la momentul acesta avem un draft acceptat de ambele părţi, rămânând în discuţie capitolul „salarizare”, care din cauza problemelor cu care se confruntă societetea şi a faptului că reprezentantul legal a fost în imposibilitate să participe, nu a putut fi finalizat. Sperăm ca săptămâna viitoare să încheiem şi capitolul „salarizare”, astfel încât să înregistrăm contractul în cel mai scurt timp la ITM şi să producă efecte”, spune liderul sindical Lucian Cupu.

În mod inexplicabil, în fabrică salariul minim pe economie a fost până acum de 731 de lei, deşi în ţara noastră acesta este de 800 lei.

Demgy
Amanet King Onix
JTTI
Monumente funerare
Agromar
Firma servicii renovare
curatare tapiterie

Dorinţa Sindicatului, care depinde de aprobarea bugetului de stat, este ca salariul minim să ajungă la 850 de lei la 1 ianuarie 2014, iar apoi la 900 de lei la 1 iunie 2014. Pe lângă acest aspect se vor mai pune în discuţie chestiunea primelor şi cea a unor promovări anuale, care nu au existat până acum.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie