Salvamontiștii brașoveni fac educație montană în școlile din județ

foto: SPJ Salvamont Brașov

Mii de elevi au beneficiat de ateliere educaționale oferite de salvatorii montani, după ce școlile din județ au solicitat să intervină… la clasă.

Recent, 500 de elevi de la Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș au beneficiat de instructajul oferit de salvamontiști. 1.200 de elevi au participat anul trecut la atelierele de educație montană, iar anul acesta se preconizează că numărul se va dubla.

„Împreună cu colegii de la Asociația Montană Carpați – Făgăraș, activitatea se desfășoară în zona Făgăraș de câțiva ani, iar la nivelul județului Brașov – inclusiv municipiul Brașov, orașul Rupea, orașul Săcele, de unde am avut solicitări –, la fel. Anul trecut au beneficiat 1.200-1.300 de copii de aceste ateliere educative, iar anul acesta suntem convinși că numărul se va dubla, pentru că au început să vină solicitări din partea unităților de învățământ nu doar pentru perioada în care se desfășoară «Săptămîa altfel», ci și pentru orele de dirigenție”, mai spune, pentru educatieprivata.ro, Sebastian Marinescu, directorul SPJ Salvamont – Brașov.

Citiți articolul integral pe educatieprivata.ro.


Apreciază
Distribuie