Un nou pod la Șercaia, finanțat de Consiliul Județean Brașov

Podul de fier de la Şercaia, de pe DJ 131 P Şercaia – Hălmeag, va fi scos din uz, după ce, lângă el, Consiliul Județean Brașov va construi unul nou.

Administraţia judeţeană a pregătit deja studiul de fezabilitate aferentă investiţiei, iar în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov din 29 februarie vor fi supuşi aprobării indicatorii tehnico economici, potrivit BZB. Construirea noului pod a fost recomandată de specialişti, după ce în urma experizării celui existent, au constatat că acesta este într-o stare critică.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea totală a proeictului este estimată la 20.422.993 lei, cu tot cu TVA, iar finanţarea este asigurată integral de la bugetul judeţului Braşov. Noul pod va avea o lungime totală de 100,40 de metri şi o lăţime totală de 11,30 metri. Spre deosebire de podul ce va fi scos din uz, cel nou va fi realizat din beton, iar lucrările vor dura 15 luni, mai scrie BZB.

JTTI
Agromar
Demgy
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Vechiul podul din fier a fost construit în perioada Imperiului Austro-Ungar şi a avut o durată de exploatare de 100 de ani. Primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin, a declarat că şi-ar dori ca vechiul pod să fie păstrat şi transformat într-o atracţie turistică.


Apreciază
Distribuie