Salve de tun în deschiderea festivalului de la Făgăraş

Prima zi a Festivalului „Zilele Cetăţii Făgăraş” a adunat în centrul oraşului nu mai puţin de 4000 de spectatori. Potrivit reprezentanţilor jandarmeriei, prin căpitanul Ovidiu Roşca, cei mai mulţi oameni s-au adunat în jurul orei 21.00.  fototun

Deschiderea oficială a programului a făcut-o chiar primarul Sorin Mănduc, alături de deputatul Daniel Zamfir şi de consilierii locali.

Garda Cetăţii din Alba Iulia a defilat pe jos şi călare şi a prezentat onorul conducerii oraşului, după care a lansat salve de tun, pentru a marca începutul festivalului. În discursul său, primarul a amintit de clasamentul realizat de ziarul britanic Huffington Post, cel care a realizat un clasament al celor mai frumoase castele din lume, şi unde Castelul din Cetatea Făgăraşului a fost considerat a fi al doilea castel din lume.

Imediat după publicarea acestei informaţii presa naţională şi cea locală avea să preia această informaţie, iar de atunci mii de turişti trec pragurile Cetăţii pentru a vedea cu ochii lor frumuseţea ei.

Demgy
JTTI
Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Monumente funerare
Mobila SH

ZileleGeorge Rotaru, cunoscutul artist făgărăşean, cap de afiş printre interpreţii care au urcat pe scena festivalului, a declarat că se simte onorat că a fost invitat să cânte făgărăşenilor. De altfel, muzica şi petrecerea de la scenă s-au încheiat mult după ora 12.00 noaptea.

 

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie