Sancțiuni pentru cine nu poartă mască! În doar 24 de ore, amenzi de 26.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au  desfășurat, în ultimele 24 de ore, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, anunță Instituția Prefectului Județul Brașov.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Au fost verificate 164 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate; aproximativ 2.000 de persoane au fost legitimate, dar și 50 de mijloace de transport persoane și peste 350 de autovehicule au fost verificate de oamenii legii. Aceștia au aplicat aproape 300 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a acestora fiind de 24.500 lei, se arată într-o informare a Prefecturii Brașov.

De asemenea, polițiștii au efectuat peste 1.900 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 17 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au verificat aproximativ 120 de locații, aplicând 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1.000 lei.

Agromar
curatare tapiterie
Monumente funerare
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Liceul Senchea
Amanet King Onix

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au verificat 44 de locații și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 500 lei.

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor desfășura zilnic acest gen de activități. Nu dorim aplicarea de sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Solicităm tuturor cetățenilor, să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!”, se mai arată în informarea Prefecturii.

Vă reamintim că, începând de miercuri, 21 octombrie, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din județul Brașov.


Apreciază
Distribuie