Săptămână nouă, reguli noi pentru școli, piețe, magazine și deplasările nocturne

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis introducerea, la nivel național, a unei carantine parțiale, pentru 30 de zile, din cauza evoluției epidemiologice din România.

Prin Hotărârea nr. 52 / 05.11.2020 a CNSU, toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani care se află pe teritoriul României au obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

Începând luni, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile, sunt suspendate activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Activitățile didactice continuă în sistem on-line.

S-a decis și suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise. Din mers, autoritățile locale din Făgăraș și Orașul Victoria s-au adaptat situației și păstrează piețele deschise în aer liber.

Monumente funerare
Saga Victoria - bucatar
TMF Copy Center

De asemenea, deplasările pe timpul nopții (între orele 23:00 – 05:00) sunt restricționate, cu excepția celor în interes de serviciu,  pentru asistență medicală sau îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie. Toate prevederile Hotărârii nr. 52 din 5 noiembrie, aici.

Persoanele care circulă în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00 trebuie să prezinte fie o legitimație de serviciu, o adeverința eliberată de angajator (modelul poate fi descărcat de aici) sau o declarație pe propria răspundere (modelul poate fi descărcat de aici).

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că, pe platforma electronică formular.sts.ro, cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00.


Apreciază
Distribuie