Șase case din Șercaia vor avea panouri fotovoltaice cu bani de la stat

foto: FB/Administratia Fondului pentru Mediu

foto: FB/Administratia Fondului pentru Mediu

Primăria Șercaia va accesa fonduri nerambursabile de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate.

Șase case din comună care sunt situate la cel puţin 2 kilometri faţă de reţeaua națională de distribuţie a energiei electrice au nevoie de astfel de investiții.

Primarul Cristinel Paltin spune că dosarele de finanțare vor fi depuse în perioada imediat următoare, după ce Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea până la data de 11 octombrie 2019.

„Încercăm să luăm bani, dacă tot ni se oferă. Sunt șase locuințe, obligatoriu. Atâtea au fost aprobate anul trecut”, spune edilul.

Monumente funerare
Spalatoria GPC
Alufix
Amanet King Onix
La Turcu
Florian Shaorma

Panourile fotovoltaice vor creşte eficienţa energetică, vor îmbunătăţi calitatea aerului şi vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră, prin producerea de energie electrică din surse regenerabile.

Și primăriile din comunele Recea și Ucea se află pe lista celor eligibile pentru instalarea unor astfel de sisteme în gospodăriile care nu au electricitate.

Dacă dosarele nu au fost depuse încă, edilii mai au timp, așadar, până în 11 octombrie. Finanţarea nerambursabilă acordată de statul român este în procent de 100%, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie.


Apreciază
Distribuie