Scandal în Combinat după ce un minor a fugit de jandarmi

foto: captură video

O înregistrare făcută cu telefonul în Făgăraș și postată pe Facebook a stârnit discuții aprinse și acuze la adresa organelor de control. Mai mulți locuitori de pe str. Plopului s-au revoltat după ce o echipă de jandarmi l-ar fi lovit pe un băiat de 14 ani.

Comandantul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș, maiorul Ovidiu Roșca, a declarat pentru Bună Ziua Făgăraș că, în seara de joi, 2 aprilie, în jurul orei, 21:30, în timp ce patrula în zona Combinat, o echipă de jandarmi a observat o persoană care a început să fugă atunci când a văzut mașina Jandarmeriei.

Echipajul l-a urmărit pe fugar, l-a interceptat, încătușat și i-a stabilit identitatea. Băiatul nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere, document obligatoriu potrivit Ordonanței militare nr. 3 din 24 martie 2020

„În momentul în care a fost încătușată persoana respectivă, mai mulți cetățeni din zonă au ieșit din blocuri, deplasându-se spre jandarmi. În aceste condiții, jandarmii au solicitat sprijinul celorlalte echipe aflate în serviciu.

Mai multe echipaje de poliție și poliție locală s-au deplasat la fața locului. Au fost identificate persoanele implicate în eveniment și s-a luat măsura de sancționare a acestora”, a spus Roșca.

Bikeathon 2020
Monumente funerare
Copy Center TMF

Cinci persoane au fost sancționate, iar suma contravențiilor este de 8.400 lei.

Comandantul jandarmilor a mai subliniat și faptul că băiatul nu a fost lovit, așa cum acuză un bărbat în filmare, ci, atunci când a fost încătușat, băiatul a fost condus la sol, conform procedurii de încătușare.


ACTUALIZARE:

Reacția părinților minorului implicat în scandalul din Combinat


Apreciază
Distribuie