Școala de șoferi, gratuită pentru tinerii sub 25 de ani

foto: ardealnews.ro

Tinerii din medii defavorizate, elevii sau absolvenții ciclurilor de învățământ pot solicita acoperirea costurilor școlii de șoferi și taxelor aferente, dacă au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

MOL România pune la dispoziție în acest sens fonduri în valoare de 75.000 de lei, prin Fundația Pentru Comunitate. Cursurile gratuite se pot face pentru categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai și troleibuz. Atenție, vârsta minimă în cazul categoriei C/CE este de 21 ani, iar pentru categoria D/DE este necesar să aveți 24 ani împliniți.

Tinerii din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1994 și 1 septembrie 2001 inclusiv, se pot înscrie până cel târziu în 25 ianuarie 2019.

Salco
Monumente funerare

Se pot înscrie cei care:

  • doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.
  • sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere.
  • au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.
  • au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Detalii și formularul de înscriere pot fi găsite aici.


Apreciază
Distribuie