Scumpirea gunoiului, aprobată! Măsuri împotriva rău-platnicilor

sursa foto: saceleanul.ro

Făgărășenii de la bloc vor plăti cu 1,5 lei mai mult pentru gunoiul menajer, de la 1 ianuarie 2018. Cei de la case, care nu au contract cu Salco, vor fi obligați să încheie unul, potrivit primarului Sucaciu. Nu scapă nici cei cu contracte dar care nu plătesc.

Taxa pentru locuitorii de la bloc va fi mărită de la 6 lei, cât este în prezent, la 8,5 lei/persoană/lună. Persoanele juridice vor fi nevoite să plătească 100 lei/mc, de anul viitor, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliului Local în ședința de miercuri, 29 noiembrie.

Creșterea taxei a fost solicitată de Salco Serv și este o necesitate, potrivit directorului societății, Dragoș Bârsă. De când a fost închisă groapa de gunoi din Galați, deșeurile sunt transportate la Săcele. Pe lângă combustibilul pentru transport, societatea trebuie să mai achite și o taxă de depozitare, iar costurile au ajuns să fie prea mari.

Primarul Gheorghe Sucaciu spune că vor fi luate măsuri împotriva celor care încearcă să se sustragă de la plata acestui serviciu obligatoriu, lăsând astfel greul pe umerii altor contribuabili.

Monumente funerare
JTTI
Proaspat Alb
Second hand & outlet
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Demgy
Amanet King Onix

Cei care au contracte de salubritate încheiate, dar nu achită ridicarea gunoiului „pentru că oricum sunt obligați să îl ridice”, vor fi executați silit de primărie. Iar cei care nu au contracte, vor plăti dublu printr-o taxă specială inclusă în impozite. Această taxă este deja aplicată, potrivit declarației primarului, care mai spune și că a început identificarea rău-platnicilor.

 


Apreciază
Distribuie