Se apropie termenul limită pentru depunerea Cererii Unice de Plată

Fermierii din județul Brașov mai au doar câteva zile la dispoziție în care pot depune Cererea Unică de Plată, fără penalități de întârziere!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 este 15 iunie 2020.

După cum a anunțat anterior instituția, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 se realizează prin mijloace electronice (telecomunicații), în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/03.04.2020.

Până marți, 2 iunie, în jud. Brașov au fost depuse 13.817 cereri, pentru o suprafață de 134.881 ha.

Completarea Cererilor Unice de Plată se realizează de către fermier și se transmite electronic la centrul APIA, iar Adeverința de utilizare a terenurilor se eliberează și se transmite de către fiecare primărie.

Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Reno Depo
Monumente funerare
Mobila SH

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit de către fermieri, prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin.

APIA asigură fermierii de întregul sprijin în parcurgerea acestei etape și îi îndeamnă să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul Centrului Județean Brașov, respectiv ai Centrelor Locale, pentru soluționarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reușească să depună cererea în termen și să evite aplicarea de penalități.

În județul Brașov sunt aproape 16 mii de fermieri care solicită subvenții în fiecare an: până la  această oră, 88% dintre ei au depus cererea și pentru acest an.


Apreciază
Distribuie