Sistem nou de monitorizare video în Făgăraș. 40 de camere vor supraveghea domeniul public

Pentru sporirea siguranței cetățenilor și a traficului rutier, în Făgăraș este instalat un sistem amplu de monitorizare. Camerele video sunt montate în 40 de zone și vor acoperi toate intrările în localitate, întreg tronsonul DN 1 de pe raza municipiului, dar și centrul orașului.

Camerele de supraveghere sunt instalate și în cartiere precum: Tudor Vladimirescu, Câmpului, Negoiu, 13 Decembrie, Combinat, Creangă sau Galați.

Dispozitivele sunt de ultimă generație, au vedere pe timp de noapte și vor funcționa 24 de ore din 24, conform legislației în vigoare privind GDPR, anunță Primăria Făgăraș.

Sistemul de supraveghere va ajuta la intervenția rapidă a polițiștilor și, la nevoie, va fi folosit pentru identificarea persoanelor care încalcă legea.

Centrele de vizionare și comandă se vor afla la Poliția Municipiului Făgăraș, Poliția Locală și Primăria Făgăraș

Lucrările de amplasare a echipamentelor au început în 25 mai și se vor finaliza în maximum 60 de zile.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Monumente funerare
Eve
Dedienne - responsabil calitate
Tractari auto

Este un proiect din 2017. Ne-am consultat cu toate instituțiile implicate și am identificat toate locurile unde trebuie puse toate aceste camere de supraveghere. Reușim abia acum să implementăm proiectul din cauza contestațiilor făcute de firmele care încearcă să împiedice investițiile.

Va fi un sistem performant, care va ajuta organele de ordine să mențină liniștea și ordinea în municipiul Făgăraș”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Contractul are o valoare de 120.000 de lei (cu TVA) și este finanțat din bugetul local.

Vechiul sistem de monitorizare nu mai este funcțional, dar părți din echipament vor fi recondiționate și reutilizate.


Apreciază
Distribuie