Sediul ISU Brașov s-ar putea prăbuși la primul cutremur

foto: Ioan Buciumar / adevarul.ro

Una dintre cele trei clădiri care adăpostesc sediul ISU Brașov ar cădea la un cutremur de magnitudine ceva mai mare. Mai mulți angajați muncesc în acest imobil șubred, pentru că instituția nu are spațiu suficient, relatează Adevărul.

La Brașov, ISU are două sedii. Sediul principal, pe strada Mihai Viteazu, are trei clădiri. Două dintre acestea au grad II de risc seismic, iar una are grad I. Clădirea cea mai expusă în caz de cutremur are două părți, din care mai bine de jumătate este cu grad I, iar cealaltă jumătate este cu grad II.

Comandantul ISU Brașov, colonelul Lucian Marciu, spune că din cauza lipsei de spațiu nu i-a putut muta în altă parte pe toți cei care lucrează în clădirea cu grad I de risc. Instituția speră să consolideze această clădire cu grad I de risc cu ajutorul Primăriei Brașov, cu fonduri de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

„Suntem destul de aproape de Primăria Brașov, care este proprietarul acestei clădiri și, împreună cu municipalitaeta, derulăm un proiect prin BERD, astfel încât să ajungem la o clădire care să ne satisfacă nevoile atât nouă, ca instituție, dar, mai ales, să putem să venim în sprijinul cetățenilor, pentru că oare ce ar însemna o autoritate care nu poate să existe și care ar trebui să intervină într-o anumită situație de urgență”, a declarat colonel Lucian Marciu, comandant ISU Brașov, pentru Adevărul.


Apreciază
Distribuie