Seminar despre ornamente croşetate şi simbolistica lor

Mai mulţi elevi de la Liceul Teologic ,,Constantin Brâncoveanu” au luat parte la Biblioteca Municipală la un seminar despre ornamente croşetate şi limbajul lor simbolic, joi, 7 februarie.

Seminarul a fost susţinut de Elena Moglan, membră a Clubului Handmade BMF, care le-a explicat liceenilor că ,,simbolurile au fost prezente din cele mai vechi timpuri în toate tipurile de artă populară în lemn, ceramică, piatră sau textile. Principalele simboluri sunt cercul, spirala, motivele vegetale şi cele animale.” Elena Moglan locuieşte în Sâmbăta de Sus şi este membră a Clubului Handmade BMF de anul trecut. Dând dovadă de un talent înnăscut dar şi cultivat, croşetează diverse tipuri de bijuterii, jucării, obiecte decorative şi vestimentare.

Cei 10 elevi participanţi, coordonaţi de profesoara Lie Zsuzso, au ascultat atenţi explicaţiile, iar apoi au primit chestionare pe marginea materialului prezentat. La final au primit toţi atestate de participare, conform bibliotecarei Viorica Bica. Aceasta spune că seminarul respectiv este al patrulea organizat în ultima perioadă de Bibliotecă şi de Clubul Handmade BMF.

Demgy
Amanet King Onix
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Mobila SH

,,Primul semninar cu tema ,,Design vestimentar” a fost susţinut de Elena Zară, al doilea s-a numit ,,Crearea ornamentelor dantelei – efecte terapeutice” şi a fost susţinut de o membră a clubului nostru Olimpia Panţu. Al treilea seminar a fost prezentat de managerul muzeului Elena Băjenaru şi a fost despre ,,Estetica şi terapeutica bijuteriilor”. O să mai organizăm încă unul pe subiectul ,,Reciclarea şi designul interior” care va fi susţinut de Adriana Imbuzan de la muzeu. Aceste seminare fac parte dintr-un proiect de finanţare câştigat de Bibliotecă prin Clubul Handmade BMF”, explică Viorica Bica.

 


Apreciază
Distribuie