Sfârșitul de săptămână aduce ninsori, viscol și ger. Când vom avea -18 grade Celsius

Meteorologii au emis cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabil de vineri, 3 februarie, până duminică, 5 februarie, ora 18. Gerul se instalează în centrul țării, de duminică seara.

Temperatura minimă din noaptea de vineri spre sâmbătă se va încadra între -7 și 0 grade Celsius, în zona Transilvaniei. Sâmbătă, mercurul din termometre nu va trece de 4 grade Celsius în timpul zilei, dar e posibil să scadă până la -13 grade în timpul nopții.

Duminică vor fi doar temperaturi negative: în timpul zilei, maxima va oscila între -9 și -3 grade Celsius, în timp ce minima nocturnă ar putea ajunge până la -18 grade.

În weekend, temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 – 0 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80 – 90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

JTTI
Alufix
Spalatoria GPC
Amanet King Onix

Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii de vineri, dinspre regiunile nord-vestice, și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Începând de duminică, 5 februarie,  vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

foto: Administrația Națională de Meteorologie


Apreciază
Distribuie