Sibienii și brașovenii protestează împotriva Guvernului

foto: turnulsfatului.ro

Sibienii și brașovenii au ieșit în stradă și protestează împotriva PSD-ALDE-UDMR, în urma adoptării proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

UPDATE 21:50

Brașov. Aproximativ 5.000 de persoane strigă: „Ale, aleee, fie soare, fie ploaie, Dragnea merge la închisoare“, „Jos Guvernul“, „Libertate, unitate“ și „PSD, ciuma roșie”, scrie Brașov Metropolitan.

Cei mai mulți dintre oamenii din cartiere care au ieșit la balcoane sau la geam i-au salutat pe protestatari. Au fost, însă, și câțiva, care au huiduit coloana de protestatari, în dreptul Spitalului Județean.

UPDATE: 21:30

Aproximativ 4.500 de sibieni, câți s-au strâns în final, s-au oprit în fața casei președintelui Klaus Iohannis, unde au aplaudat și i-au strigat numele, relatează jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

UPDATE 21:20

Brașov. 2000 de protestatari scandează: „Ieșiți, nu stați să vă uitați“ și „Ieșiți din casă, dacă vă pasă“.

Sibiu. Numărul persoanelor a ajuns la 4.000.

ANM a emis cod galben de furtună pentru județul Sibiu, valabil până la ora 21:50. Sunt așteptate descărcări electrice și grindină.

UPDATE 20:54

Proaspat Alb
curatare tapiterie
Monumente funerare
Amanet King Onix
JTTI

Brașov. 1.500 de persoane cer anticipate, pe străzile din oraș. Numărul protestatarilor a crescut extrem de rapid, după ce ploaia torențială s-a oprit.

Sibiu. Numărul protestatarilor a ajuns la 2000 și încă sosesc oameni nemulțumiți, potrivit publicației Turnul Sfatului.

În ambele orașe, oamenii se află în marș pe străzi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Peste 1.100 de persoane sunt în Piața Mare din Sibiu, anunță Turnul Sfatului, iar numărul lor continuă să crească. Oamenii au plecat în marș pe străzile din municipiu.

Printre cei prezenți se face simțit un grup de aproximativ 10-15 membri USR. De asemenea, în piață este prezent un grup similar de membri ai PNL, notează aceeași sursă. Se scandează:”Veniți cu noi, vă fură și pe voi!” și ”CCR, sluga PSD!”.

Aproximativ 500 de brașoveni s-au adunat în fața Prefecturii și protestează în ploaie, de la ora 18:00. Oamenii scandează: „Justitie nu coruptie” și „PSD, ciuma rosie”.

Brașov

Acțiuni asemănătoare sunt și la București, unde a avut loc și un incident între mulțime și jandarmi.

Proteste au mai fost anunțate la Suceava, Iaşi, Galaţi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Ploieşti, Alba Iulia, Constanţa, Miercurea Ciuc, Călăraşi, Focşani, Piatra Neamţ, Tulcea, Craiova, Piteşti, Buzău, Târgu Jiu, Oradea, Botoşani, Bacău, Vaslui, Târgovişte, Arad şi Timişoara.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni seară, proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi „pentru”, 78 voturi „împotrivă” şi o abţinere. Actul normativ a fost adoptat pe repede-înainte, lucru sesizat și de opoziție.


Apreciază
Distribuie