Proteste anunțate în Brașov, Sibiu și alte zeci de orașe

Grupurile civice anunță proteste la Brașov și Sibiu, pentru această seară, sub sloganul „Stop joc, penalilor”.

UPDATE

Protestele au început la Brașov și Sibiu. Detalii, aici.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Acțiunile urmează să aibă loc după ce Camera Deputaţilor a adoptat, luni seară, proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală. Acestea vor începe la ora 18:00, la fel ca în alte zeci de orașe din țară și în Capitală.

„Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook. 

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Brașovenii și-au dat întâlnire în fața Prefecturii, în timp ce sibienii ar urma să se adune în Piața Mare.

Aproximativ 5.000 de oameni au protestat seara trecută, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală adoptate de Parlament. Oamenii au scandat „Libertate”, „Hoţii”, „Demisia”, „Fără penali”, „Jos Guvernul”, „Anticipate” sau „PSD, ciuma roşie”.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat și de deputatul Mihai Popa, alături de alți 5 colegi brașoveni aflați în Parlament. Una dintre modificări îi va permite infractorului să stea față în față cu victima, când aceasta depune mărturie.

Proteste mai sunt anunțate la Suceava, Iaşi, Galaţi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Ploieşti, Alba Iulia, Constanţa, Miercurea Ciuc, Călăraşi, Focşani, Piatra Neamţ, Tulcea, Craiova, Piteşti, Buzău, Târgu Jiu, Oradea, Botoşani, Bacău, Vaslui, Târgovişte, Arad şi Timişoara.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. ba dar ce se fac astia cu sasul ca dupa cum se stie are 2 dosare la dna oare prezidente nu este penal(vorba lui)concluzia este ca trebuie sa ceara demisia si presedintelui ca si el este penal.dar cred ca cei mai penali dintre penali ii trimit in strada pe trepadusi in frunte cu presedintele romaniei.hai sa fim seriosi.

Comentariile sunt închise.