Simpozion naţional de fizică la Făgăraş

Fizica aşează Făgăraşul pe lista localităţilor din România care organizează simpozioane pe acestă temă. În 9 mai, chiar de Ziua Europei, la Colegiul ,,Radu Negru” se organizează cea de-a V-a ediţie a Simpozionului Naţional de Fizică numit ,,Fizica – trecut şi viitor”.

Anul acesta participă 57 de cadre didactice din 14 judeţe ale ţării, precum şi din zona noastră, la ampla manifestare organizată de Catedra de Fizică a instituţiei de învăţământ.

Etapă filtru înaintea susţinerii

,,Dascălii vor prezenta lucrări care au fost jurizate de către un comitet ştiinţific format din profesori universitari şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar. După susţinerea lor, acestea vor fi cuprinse într-o revistă de ştiinţe a Colegului ,,Radu Negru”. Evaluarea simpozionului are loc în data de 10 mai, adică o fişă a fiecărui lucrări, cu punctele ei tari şi slabe, le va fi trimisă titularilor”, precizează directorul instituţiei organizatoare, profesorul de fizică Ion Bogdan.

prof. Ion Bogdan - dir. Colegiul Radu Negru
prof. Ion Bogdan – dir. Colegiul Radu Negru

Directorul îşi va susţine şi el propria lucrare, aşa cum face an de an, încă de la inagurarea simpozionului ştiinţific.

Florian Shaorma
curatare tapiterie
Demgy
JTTI
Proaspat Alb
PSD - alegeri locale 2024
Agromar

Tot în prima zi a simpozionului, pe lângă sesiunea profesorilor, este programată şi o sesiune de lucrări de fizică a elevilor. De trei ani consecutivi se organizează deja şi pentru elevi un mini simpozion, iar la această ultimă ediţie îşi vor da concursul 31 de elevi de la liceele din Făgăraş, cât şi din Rupea, Braşov şi Codlea. 9 dintre cele mai bune lucrări ale învăţăceilor vor fi premiate. Pe lângă diplome, copiii vor lua şi premii băneşti, iar apoi absolut toţi participanţii sunt îmbarcaţi într-un autocar şi duşi într-o excursie la Avrig şi la Sâmbăta de Sus.

,,Partenerii manifestării sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Craiova prin Facultatea de Mecanică, Universitatea Bucureşti prin Facultatea de Hidrotehnică şi Casa Corpului Didactic a judeţului Braşov”, mai adaugă prof. Bogdan.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Felicitari din departari fostilor colegi, profi de Fizica
    un fost prof . de fizica

Comentariile sunt închise.