Şinca Nouă se promovează peste graniţe

Şinca Nouă se promovează peste graniţe

Şinca Nouă se promovează peste graniţe

Şinca Nouă se promovează în afara ţării. Primul pas l-a făcut în această vară, iar următorul va avea loc la jumătatea anului 2014. Românii de peste hotare sunt organizaţi în diverse asociaţii în ţările în care au emigrat.

Cu două luni în urmă reprezentanţii asociaţiilor de români din Germania, Austria, Belgia şi Republica Moldova s-au întâlnit în comuna condusă de Dumitru Flucuş pentru a face un film de prezentare a satului transilvănean, ca mai apoi, prin difuzarea lui în ţările respective, să ducă numele de Şinca Nouă mai departe.

Întreaga iniţiativă se derulează pe perioada unui an sub denumirea de „Crâmpei românesc”. Materialul audio de 45 de minute a fost realizat de un post de radio din Chişinău, a fost difuzat în Republica Moldova şi apoi redifuzat de un post de radio din Austria.

Potrivit edilului Flucuş, în vara următoare, evenimentul ia o amploare mai mare, când la Şinca Nouă se vor întâlni timp de 10 zile reprezentanţi mass-media din Stuttgart, Frankfurt, Nurnberg, Viena, Olanda sau Bruxelles, localităţi în care există comunităţi româneşti. Aceştia vor produce pe meleagurile comunei materiale de promovare ce vor fi difuzate ulterior în ţările respective.

Reno Depo
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Demgy
Mobila SH
Florian Shaorma

„Nu mai e suficient să fim cunoscuţi în România, deja la noi în ţară toată lumea ştie de Şinca Nouă. Ne lărgim orizontul şi ne facem cunoscuţi în toată Europa. Promovarea se face fără niciun ban din partea comunei, cu ajutorul asociaţiilor de români din străinătate”, a explicat primarul.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie