Site-ul Ministerului Educației a picat în zi de examen

Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, a picat cu câteva ore înainte ca absolvenții de clasa a VIII-a să înceapă prima probă din Evaluarea Națională: examenul la Limba și literatura română, anunță HotNews.ro.

UPDATE

Defecțiunea a fost remediată în jurul orei 10.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul postează pe această platformă informații precum regulile testării, metodologia și modele de subiecte.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Tot aici sunt publicate, în cursul zilei de astăzi, subiectele de la Limba română. În ultimii ani, nu s-a întâmplat ca edu.ro să fie inaccesibil chiar în zi de examen, notează sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat pentru HotNews.ro că nu cunosc, încă, motivul pentru care platforma edu.ro este inaccesibilă. Probleme au și apărut la finalul lunii mai, când site-ul a fost compromis pentru a mina criptomonede, după cum HotNews.ro a relatat în exclusivitate.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Educației a început lucrări de mentenanță la Edu.ro, după ce publicația a arătat că pagina oficială a instituției folosește un script de minerit criptomonedă, prin care cineva câștigă bani folosind la capacitatea maximă procesoarele dispozitivelor utilizatorilor care accesau acest site.

Absolvenții de clasa a VIII-a încep astăzi cel mai important examen de până acum: Evaluarea Națională. La ora 9:00 începe proba la Limba și literatura română, care va dura 2 ore. Pe 13 iunie, elevii vor da examen la Matematică.


Apreciază
Distribuie