Soarta incertă a salvamontiștilor din Munții Făgăraș

Numărul salvatorilor care acționează în Munții Făgăraș este insuficent, iar Consiliul Județean Brașov tocmai a hotărât să desființeze Serviciul Public Salvamont.

Numărul salvatorilor montani de la Victoria ar urma să fie suplimentat, potrivit președintelui filialei, Thomas Bross, în urma unei reorganizări. El spune că autoritățile au promis acest lucru, dar președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, aruncă responsabilitatea pe umerii primarilor. Acesta a declarat că pentru intervențiile pe trasee, primăriile pot înființa servicii locale în care să fie cooptați și voluntari, potrivit brașovmetropolitan.ro

Serviciul Public Județean Salvamont va fi transformat într-un compartiment al CJ, după ce politicienii au adoptat o hotărâre în acest sens. Funcțiile de director, contabil șef și un post de inspector dispar, iar cele 11 de salvator montan sunt păstrate.

Proaspat Alb
JTTI
Spalatoria GPC
Second hand & outlet
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Fantanita Craiesei

Baza de la Victoria are doar trei salvamontiști care acționează în zona din județul Brașov a Masivului Făgăraș. Conform standardelor, pe cei 45 km de creastă și traseele „din vale” ar fi nevoie de o echipă de intervenție compusă din șase persoane.


Apreciază
Distribuie