Spectacol dedicat Pink Floyd la Planetariul Brașov, pentru a celebra 50 de ani de la „The Dark Side of the Moon”

Spectacol special la Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” din Brașov, pentru a marca 50 de ani de la lansarea „The Dark Side of the Moon” al formației Pink Floyd. Considerat o capodoperă în istoria muzicii, mulți specialiști spun că este încă cel mai bun album al tuturor timpurilor.

Cel mai mare planetariu construit în România va difuza în premieră, începând de vineri, un spectacol dedicat uneia dintre cele mai importante formații britanice din toate timpurile: Pink Floyd. ,,50 Pink Floyd -The Dark Side of the Moon” este un spectacol care combină 10 piese de pe albumul legendar cu imagini care îi transportă pe spectatori într-un alt univers.

Spectacolul a fost creat pentru a marca cei 50 de ani de când Emi Records a lansat, la Planetariul din Londra, albumul „The Dark Side of the Moon” al celor de la Pink Floyd (27 februarie 1973). La lansarea acestui album, pe cupola planetariului au fost proiectate imagini cu stele, constelații și imagini ale cosmosului. Acestea erau prezentate în timp ce muzica era redată în difuzoare. Reprezentația a avut un succes extraordinar.

În semn de recunoaștere pentru acest album iconic, 50 de ani mai târziu s-a regândit prezentarea melodiilor alături de imagini uimitoare ale sistemului solar și ale universului, de data aceasta folosind tehnologia de ultimă oră de care dispune un planetariu.

Directorul Zoo Brașov, instituție care are în componență și planetariul, a vorbit atât despre spectacol, cât și despre modul în care acest a ajuns să fie prezentat la Brașov, în premieră pentru România și Europa de Est.

JTTI
Cabinet ORL
Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb
Narin
Belvedere - revelion 2023

„Este o experiență unică, este o experiență deosebită. Ideea ne-a venit ca și o propunere din partea unui vizitator ce ne-a trimis un mail și ne-a spus despre prezența acestui spectacol. Este pentru prima dată când dăm și un muzical. Suntem în premieră națională. Cred că este o experiență de care ar fi bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni, să fie la toate planetariile din țară, pentru cei care nu reușesc să ajungă la Planetariul Brașov”, a explicat Alin Pânzaru, directorul Zoo Brașov.

Show-ul redă toate cele 10 piese de pe album, în ordine cronologică, fiecare melodie fiind legată de o temă vizuală diferită care transformă spectatorii și îi duce dincolo de tărâmurile realității.

Spectacolul este o experiență auditivă și vizuală extraordinară, pe parcursul celor 45 de minute fiind redate toate melodiile albumul The Dark Side of the Moon: „Speak to Meׅ“, „Breathe“, „On the Run“, „Time“, „The Great Gig in the Sky“, „Money“, „Us and Them“, „Any Colour You Like“, „Brain Damage“, „Eclipse“.

Spectacolul va fi difuzat începând de vineri, de la ora 18.00, cu excepția zilei de luni, când Grădina Zoologică și Planetariul sunt închise. Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari. Vârsta minimă este de 14 ani sau 10 ani, dacă însoțitorul major își asumă responsabilitatea.


Apreciază
Distribuie