Starea de urgență, prelungită cu încă o lună

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 14 aprilie, că a semnat Decretul pentru prelungirea stării de urgență, ceea ce înseamnă atât menținerea reglementărilor deja aprobate, precum și adoptarea unora noi.

„Numărul persoanelor infectate crește zilnic într-un ritm alert. Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat chiar și în contextul adoptării unor măsuri speciale

Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. Este tocmai scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți.

Pericolul nu a trecut. Iar o relaxare a restricțiilor cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni ar duce la o creștere a cazurilor și la o presiune uriașă pe sistemul santiar.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Florian Shaorma
JTTI
Spalatoria GPC
Demgy

Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne recupera viața cât mai repede”, a declarat Iohannis

Decretul semnat de președinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai. În termen de 5 zile Parlamentul trebuie să voteze prelungirea stării de urgență.


Apreciază
Distribuie