Start la cel mai mare parc fotovoltaic

S-au inaugurat lucrările de execuţie a parcului fotovoltaic de pe raza comunei Ucea. La eveniment au luat parte ieri Mihai Mohaci – prefectul judeţului Braşov, Aristotel Căncescu – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, doi reprezentanti ai investitorilor străini, dar şi autorităţile locale în frunte cu primarul Marian Băcilă.

Pe raza comunei Ucea se va construi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 420 ha, iar investiţia va fi la final de 250 milioane euro. Pentru realizarea parcului fotovoltaic vor lucra circa 500 de muncitori, iar finalizarea se preconizează a fi la sfârşitul lui august.

Investitorii străini prezenţi la inaugurare au explicat că aparatura vine din China. Pentru realizarea proiectului vor fi angajaţi aproximativ 500 de angajaţi, iar terenurile aparţin Asociaţiei Margini-Branişte.

În primă fază parcul va fi construit pe o suprafaţă de 200 ha şi va da un randament de 82 MW, iar în a doua fază se va mări cu alte alte 200 ha, ca în final să producă până la 200MW.

JTTI
Autopel
Leloland
Amanet King Onix
Narin

Cornel Costea, preşedintele Asociaţiei Margini-Branişte, a spus că stenii au concesionat terenurile pentru o perioadă de 25 de ani, după 2 ani de negocieri.

Parcul fotovoltaic va fi amplasat pe raza comunei Ucea în zona Sumernă, având drept beneficiar un fond de investiţii privat multinaţional.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie