Start la depunerea proiectelor pentru IMM-uri

Întreprinderile mici şi mijlocii din Făgăraş care vor să obţină finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro din schema de minimis, proces care a eşuat în luna august a anului trecut, pot depune proiectele de astăzi, 15 ianuarie, şi au la dispoziţie 10 zile.

Cererile de finanţare se depun online, iar programul care înregistrază fiecare cerere a suferit unele modificări faţă de forma anterioară, când sesiunea de depunere a proiectelor a eşuat din cauza unor erori informatice.

Din Ţara Făgăraşului nu mai puţin de 30 de firme se luptă pentru a obţine banii nerambursabili.

Cu detalii despre proiecte, reprezentantul unei firme de consultanţă din Făgăraş, Ovidiu Dogaru:
„Din municipiul Făgăraş au depus solicitări pentru realizarea unor proiecte de finanţare pentru schema de minimis, aproximativ 20 de firme. Cele mai multe dintre ele sunt axate pe activităţi de producţie şi mai puţin pentru prestări servicii sau alte domenii de activitate. În ceea ce priveşte zona rurală, solicitările pentru proiectele de finanţare depuse sunt în jur de 10”.

Spalatoria GPC
Moveos Fagaras_11.22
Proaspat Alb
La Turcu
Monumente funerare

Dintre cele 30 de firme, mai puţin de 10 sunt din mediul rural. Acestea au şansele cele mai mari pentru a obţine fondurile necesare dezvoltării afacerii lor.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie