Staţie de epurare la Fabrica de Pulberi. Vrea armata explozibili?

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Mişcările de forţe militare la nivelul Europei se simt şi în industria de apărare românească. Se anunţă o investiţie importantă la Fabrica de Pulberi, o staţie de epurare, semn că guvernanţii se gândesc că această societate trebuie să îşi reia producţia pentru armată.

Ieri, la ora 11.00, la Prefectura Braşov a avut loc Comisia de Dialog Social, la care au participat sindicaliştii de pe această platformă, în frunte cu liderul Lucian Cupu, care este şi vicepreşedinte Cartel Alfa.

Prefectul Mihai Mohaci a anunţat că în conturile Romarm sunt bani pentru realizarea unei staţii de epurare în incinta societăţii care produce explozibili pentru uz militar şi civil.

Achiziţionarea şi instalarea ei se vor face prin intermediul unei licitaţii publice.

Prefectul a precizat că înainte de asta, însă, Fabrica de Pulberi va stinge datoria pe care o are către Primăria Făgăraş.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Demgy
Victoria Federal IFN
Liceul Senchea
Firma servicii renovare
Agromar

Liderul sindical Lucian Cupu spune că termenul avansat pentru începerea investiţiei este toamna acestui an.

,,Fabrica de Pulberi nu a avut niciodată staţie proprie de epurare. Până în anul 2010 a folosit staţia societăţii Nitroporos, însă din acel an aceasta nu a mai preluat şi apele uzate ale producătorului de explozibili. Până în prezent Fabrica de Pulberi nu a mai produs, aşa încât s-a descurcat fără existenţa unei staţii proprii de epurare, însă se discută despre reluarea producţiei, motiv pentru care trebuie obligatoriu o staţie care să purifice apele rezultate din procesul de producţie”, precizează Cupu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie