Sucaciu, acuzat de ministrul Bădălău că se opune dezvoltării Fabricii de Pulberi

Aflat într-o vizită de lucru la Făgăraș, ministrul Economiei afirmă că primarul se opune investițiilor în dezvoltarea Fabricii de Pulberi. Mai mult, Niculae Bădălău (PSD) sugerează că edilul șef a refuzat o întâlnire pe acest subiect. Gheorghe Sucaciu (independent) respinge acuzațiile și declară că nici măcar nu a fost invitat, iar despre vizita oficială a aflat din presă.

După vizita la Fabrica de Pulberi, Niculae Bădălău a fost întâmpinat de un grup de protestatari la intrarea în Cetatea Făgăraș, unde a participat la o ședință cu mai mulți membri de partid din Făgăraș și Brașov. La finalul întrevederii private, ministrul Economiei a declarat că Guvernul a alocat bani pentru repornirea producției, dar primarul municipiului se opune dezvoltării zonei.

„Discuția a fost grevată pă (sic!) mai multe paliere. Unul din paliere sunt discuțiile cu domnul primar, acolo s-au încurcat ploile. Se pare că domnul primar nu e atât de receptiv în dezvoltarea zonei, ceea ce pă mine mă miră, și aș fi vrut o întâlnire cu dânsul astăzi ca să discutăm exact zonele în care trebuie să dezvoltăm… pentru că acolo se produce pulbere (…) materiale destul de deranjante pentru cazul unei explozii și trebuie să avem o mare grijă, izolate cu toată grija pentru protecția acelei zone”, a declarat Bădălău în fața jurnaliștilor prezenți.

Gheorghe Sucaciu respinge acuzațiile și spune că, în fiecare campanie electorală, cei care ar trebui să își asume eșecul dau vina pe primari, indiferent de culoarea politică.

„Nu am fost invitat la discuții, am aflat și eu azi-dimineață din presă că va fi o vizită a ministrului Economiei în Făgăraș și va merge și la Fabrica de Pulberi. Nu am primit nicio invitație, niciun telefon, niciun mesaj. Eu nu am mai fost invitat la discuții de cel puțin un an de zile, la vizitele oficiale de la fabrică. Am avut o discuție recentă cu actualul director al fabricii. Mi-a povestit niște lucruri pe care nu cred că ar fi bine să le redau acum, lucruri care nu sunt chiar ortodoxe. Așteptăm și noi ca fabrica să funcționeze cu avize, ca oamenii să aibă locuri de muncă și să muncească, nu există o opunere.

BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Mobila SH
Reno Depo

Dacă ei au o datorie sau taxe de plătit la Primărie, cred că pentru ministerul Economiei o sumă de 2,5 milioane de lei nu este foarte mare. Sunt taxe locale adunate de foarte mulți ani și le-am solicitat prin diferite forme să le plătească. Noi nu avem cum să radiem aceste datorii, noi trebuie să ne facem datoria de a recupera taxele pe care trebuie să le plătească de ani de zile.

După cum am văzut și în presă, în anii interiori, vina nedeschiderii acestei fabrici de pulberi este a primarului, indiferent ce primar a fost în funcție la Făgăraș. Eu cred că Guvernul și toate instituțiile subordonate ar trebui să își asume acest eșec”, spune primarul Sucaciu.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie