Guvernul elimină autorizația de construire, pentru ca primarii să poată accesa mai ușor fonduri

foto: b1.ro

Guvernul va elimina autorizația de construire, pentru ca primarii să poată accesa mai ușor Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Asigurările au fost date de premierul Viorica Dăncilă, în timpul vizitei pe care a avut-o la Suceava, marți, potrivit Mediafax, citat de Observatorul de Brașov.

„Am discutat despre stadiul implementării PNDL 1, PNDL 2, despre Fonduri de Dezvoltare și Investiții și i-am asigurat pe primari că pentru a accesa mai ușor acest fond vom elimina autorizația de construcție. Am văzut că marea majoritate a primarilor sunt mulțumiți de aceste programe guvernamentale care au permis dezvoltarea comunităților locale indiferent de culoarea politică pentru că noi ne dorim ca fiecare comunitate să se dezvolte, să aibă condiții din ce în ce mai bune, pentru că în ansamblu toate acestea duc la dezvoltarea județului și bineînțeles la dezvoltarea României”, a declarat Viorica Dăncilă.

Salco
Copy Center TMF

Programul Național de Dezvoltare Locală este principala sursă guvernamentală de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii locale.

Prin intermediul acestuia, primarii din fiecare localitate pot cere fonduri pentru a asigura un set minim de servicii publice în mai multe domenii: sănătate, educație, apă și canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.


Apreciază
Distribuie