Surori gemene din Brașov, șefe de promoție la aceeași facultate: „N-a fost concurenţă, aş spune cooperare”

Mirela Magdalena Catrina şi Sorana Aurelia Catrina, surori gemene, sunt şefe de promoţie la aceeași facultate, fiind o premieră pentru Universitatea Transilvania din Brașov.

Tinerele au încheiat studiile la Facultatea de Matematică şi Informatică, cu media 9,93. Este o premieră pentru Universitatea Transilvania să aibă nu doar studente gemene, ci și şefe de promoţie gemene, scrie Bună Ziua Brașov. Absolventele au fost premiate la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Galei şefilor de promoţie de la programele de licenţă zi.

„Amândouă am fost împinse în direcţia asta de către familia noastră. Bunica a fost profesoară de matematică şi tata are o pasiune pe zona asta şi, cumva, amândoi, lucrând împreună şi ghidându-ne în direcţia asta, ne-au transmis pasiunea de a lucra în zona de matematică. Desigur, acum fiind era modernă – informatică. Mi-ar plăcea să continui să activez în domeniul de cercetare şi, de ce nu, în domeniul academic. Îmi place să lucrez cu elevii. Am lucrat în pregătirea elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a pentru Olimpiada Naţională de Informatică”, a declarat Mirela Magdalena Catrina pentru Bună Ziua Brașov.

Gemenele au fost şi la liceu împreună, la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov şi au colaborat în toţi anii de studiu pentru a fi printre cei mai buni.

„E destul de interesant. Cred că pur şi simplu amândouă avem o dorinţă de a cunoaşte şi de a învăţa şi s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultăţii. N-a fost concurenţă, aş spune cooperare. De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învăţam. Era cooperare sau competiţie constructivă, aş prefera să spun”, a mărturisit Sorana Aurelia Catrina.

Surorile gemene au decis ca fiecare să meargă pe drumul său. Mirela vrea să rămână în Braşov, în vreme ce Sorana vrea să își continue studiile la Bucureşti, apoi va reveni în oraşul natal.


Apreciază
Distribuie