Sute de refugiați, ajutați în Gara Făgăraș

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) a răspuns unui apel transmis pe o rețea de socializare și a venit în sprijinul a sute de refugiați, aflați în trenul spre Curtici.

Arădeanca Oana Neamțu a postat luni, 7 martie, un mesaj pe grupul de Facebook „Uniți pentru Ucraina” despre situația refugiaților care traversează România cu trenul și, până la Arad, rămân fără alimente și apă.

De la Suceava la Curtici (Arad), fac 20 de ore cu trenul! În gară la Curtici, copiii plâng de sete și de foame, căci rămân fără provizii. Noi, la Arad, ne-am mobilizat de azi pentru a duce în gară la Curtici apă, sandvișuri, cornuri cu ciocolată. Din informațiile noastre, doar alaltăieri au fost câteva sute de refugiați care au trecut granița cu trenul și care aveau nevoie de alimente și apă.

Rugămintea mea ar fi, dacă colegii din țară care ajută la organizat în aceste timpuri ar putea, măcar undeva la mijlocul traseului – Brașov? – să ducă în gară alimente și apă pentru ei. La Curtici, Arad ne ocupam noi! Mulțumim frumos!”, a scris Oana Neamțu.

Imediat ce au aflat de situație, reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului s-au mobilizat și, alături de  Cruccea Roșie, Primăria Făgăraș, Fundația Regen, Socitarea de binefacere Diakonia și Asociația Iia Călătoare, au pregătit cele necesare pentru refugiații din Ucraina care tranzitează România.

Un coleg de-ai noștri a vorbit cu șeful de tren. Sunt aproximativ 300 de refugiați în cel de azi. (…) Echipa de voluntari din Făgăraș va fi prezentă în gară cu sandvișuri, fructe, dulciuri, baxuri de apă de 0,5 si 1 l, lapte praf, scutece pentru copii etc.”, a răspuns apelului Cristiana Metea, directorul FCTF.

În jurul orei 21:40, pe o vreme câinoasă cu vânt, frig și ninsoare, echipa de voluntari din Făgăraș a urcat în trenul spre Curtici cele pregătite pentru refugiați.

Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Monumente funerare
Demgy
Sumi Agro - Shigeki

Acțiunea va continua și în zilele următoare. Persoanele care vor să se alăture gestului umanitar pot dona produse (lapte praf, apă, banane, biscuiți) la sediul Fundației, pot dona bani în Fondul de urgență Ucraina sau pot duce produse direct în Gara Făgăraș.


Apreciază
Distribuie