Țara de origine a mierii trebuie scrisă clar pe etichetă. Când intră în vigoare legea

Parlamentul European a aprobat miercuri, 10 aprilie, normele actualizate referitoare la compoziția, denumirea comercială, etichetarea și prezentarea anumitor produse alimentare consumate în general la micul dejun. Așa-numitele „directive privind micul dejun” au fost adoptate cu 603 voturi pentru, nouă împotrivă și zece abțineri.

Noile norme vor combate importurile de miere contrafăcută din țări din afara Uniunii Europene prin etichetarea obligatorie și vizibilă a țării de origine. De asemenea, va exista o etichetare mai clară a conținutului de zahăr din sucurile de fructe, precum și a conținutului minim de fructe din gemuri și marmelade.

„Am făcut un pas important în etichetarea originii produselor alimentare și am adoptat măsuri stricte de combatere a mierii contrafăcute. Țara de origine trebuie să fie clar indicată pe eticheta amestecurilor de miere. În plus, au fost stabilite standarde de calitate mai ridicate și a fost identificată necesitatea unui sistem de trasabilitate al mierii în UE. Aceste inițiative vor informa mai bine consumatorii, iar atât apicultorii, cât și consumatorii vor fi mai bine protejați împotriva mierii contrafăcute”, a declarat raportorul Alexander Bernhuber.

Firma servicii renovare
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Agromar
Sezar Forest - soferi profesionisti

Legea trebuie adoptată și de Consiliul European, înainte de a fi publicată în Jurnalul Oficial al UE, și va intra în vigoare 20 de zile mai târziu. Țările UE trebuie să aplice noile norme la doi ani de la intrarea în vigoare.

Revizuirea standardelor UE de comercializare pentru anumite alimente consumate în general la micul dejun a fost propusă de Comisia Europeană în 2023 pentru a actualiza standardele existente care au peste 20 de ani.


Apreciază
Distribuie