Taxă de salubritate, inclusă în impozit

Locuitorii oraşului Avrig vor achita taxa de salubrizare la Serviciul de Taxe şi Impozite şi nu la casieria societăţii, ca până acum. Nici facturile nu vor mai fi emise de SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA.

 

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 54/2013, adoptată de Consiliul Local Avrig, cu prilejul ultimei şedinţe ordinare, s-a aprobat instituirea taxei speciale de salubrizare pentru serviciul prestat populaţiei din oraşul Avrig şi localităţile componente. Ca urmare, SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA (subordonată CL Avrig și căreia i-a fost delegată gestiunea serviciului de salubrizare), nu va mai emite facturi populaţiei pentru serviciul prestat. Contravaloarea facturilor va a fi plătită la ghişeele primăriei, ca taxă specială.

Reprezentanţii Serviciului de Taxe şi Impozite spun că, zilele acestea, se fac pregătirile necesare pentru ca această hotărâre să poată fi pusă în aplicare începând cu luna mai (plata serviciului prestat în cursul lunii aprilie). Pentru aceasta e necesară modificarea programului informatic de colectare impozite şi taxe locale, precum și înnoirea bazei de date.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 7 lei/persoană/lună, aceeaşi sumă fiind plătită şi în prezent de cetăţeni pentru acest serviciu. Taxa va fi obligatorie şi va fi plătită pentru fiecare persoană componentă a familiei, respectiv pentru fiecare locatar existent la o adresă.

Proaspat Alb
JTTI
Demgy - locuri de munca
Florian Shaorma
Moveos
La Turcu

Hotărârea legislativului local avrigean mai prevede că taxa specială de salubrizare se plăteşte anual, cu termen de plată în două rate egale, respectiv 31 martie şi 30 septembrie, şi se încasează de către Serviciul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei oraşului Avrig.

 

Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie